Zo werkt het

Met de conversiedienst kunnen mensen met een visuele beperking, via deze website, simpele documenten eenvoudig omzetten naar een toegankelijk formaat.
Je kunt daarbij de keuze maken uit:

  • Luisteren: puur audio (MP3)
  • Lezen: puur tekst (toegankelijk PDF)
  • Luisteren en lezen (ePUB)

Voorbeelden van documentsformaten die je via deze dienst kunt omzetten zijn: .DOC(X), .PDF, .GIF, .JPG.
Het document mag maximaal 8MB groot zijn.

Heb je bestanden van een ander bestandstype (bijv. Excel, XML of PowerPoint) of wil je grote bestanden laten converteren? Ga dan naar de Robotekst pagina. Hier bieden we in samenwerking met Bartimeus een conversiedienst aan voor de meer complexere bestanden.

Hoe werkt het?

  1. Zoek en selecteer het te converteren bestand op je computer
  2. Kies het toegankelijke bestand van je voorkeur
  3. Voer het e-mailadres in van de ontvanger van het bestand
  4. Bevestig de opdracht. 

In de meeste gevallen ontvang je, binnen 30 minuten, op het opgegeven e-mailadres het omgezette bestand in het door jou gevraagde formaat. Bij grote bestanden, zoals audio bestanden, kan dit soms langer duren. Mocht dit het geval zijn wacht dan nog even af, in de meeste gevallen ontvang je het bestand op een later tijdstip alsnog. Het kan zijn dat je e-mail aanbieder het aantal te ontvangen MB's heeft gemaximaliseerd waardoor je grote bestanden niet kunt ontvangen in je e-mail. In dat geval kun je het originele bestand in twee (of meer) delen indienen waardoor je het alsnog per mail kunt ontvangen.

 Na verwerking wordt het document en het opgegeven e-mailadres uit onze bestanden verwijderd. 

Het resultaat

Het omzetten van bestanden is een automatisch proces. De kwaliteit van het ontvangen bestand hangt sterk af van de kwaliteit van het door jou aangeleverde bestand.
Stichting Dedicon geeft geen enkele garantie op de kwaliteit van de conversie en is op geen enkele wijze aansprakelijk voor verkeerde weergave van een omgezet document en de eventuele gevolgen hiervan.

Mocht het resultaat onverhoopt niet voldoen aan je verwachtingen dan kun je, wanneer je lid bent van de Bibliotheekservice Passend Lezen, een verzoek voor maatwerk doen bij de Bibliotheekservice Passend Lezen.

De conversiedienst is een gratis dienst, voor mensen met een leesbeperking, en is bedoeld voor alle niet-commercieel gebruik. Wanneer je gebruik maakt van de conversiedienst ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring en de voorwaarden van Dedicon.