Meer weten?

Kwaliteit van het bestand

De conversiedienst van Dedicon is een eenvoudige, geautomatiseerde tool om simpele bestanden om te zetten naar een geschikt formaat voor mensen met een visuele beperking. Het resultaat is sterk afhankelijk van de kwaliteit van je document.
Houd er bijvoorbeeld rekening mee:

  • dat een pdf die omgezet wordt naar een Epub formaat mogelijk de oorspronkelijk bestandsindeling (bijv. kolommen) verliest.
  • dat er bij de omzetting naar een MP3 bestand gebruik wordt gemaakt van een (standaard) synthetische stem. Deze "computerstem" heeft soms moeite met de uitspraak van afkortingen of leestekens. Ook het gebruik van andere talen levert in de praktijk vaak een vreemde uitspraak op.

Handig om te weten

  • MP3 bestanden zijn vaak zware bestanden. Een Word document van een paar pagina's is omgezet  in MP3 vaak al snel een paar MB. Wanneer het door jou omgezette bestand erg zwaar is, kan het zijn dat je het niet ontvangt via mail omdat jouw mailprovider dit niet ondersteunt. Verdeel dan het originele bestand in kleinere onderdelen en upload deze nogmaals.
  • We bewaren de door jou geüploade bestanden niet, wanneer je het document ook in een andere vorm wilt ontvangen kun je deze nogmaals uploaden via de site en het gewenste formaat kiezen.
  • We bewerken jouw bestanden niet. Ook controleren wij jouw bestanden niet voordat deze uitgeleverd worden.
  • We gebruiken het door jou opgegeven e-mailadres alleen om het, door jou gevraagde, bestand naar je te e-mailen. 
  • Steeds vaker kun je Epub3 bestanden lezen (of beluisteren) via je browser.
  • Heb je bestanden van een ander bestandstype, bijv. Excel, XML of PowerPoint, of wil je grote bestanden laten converteren? Ga dan naar de Robotekst pagina. Hier bieden we in samenwerking met Bartimeus een conversiedienst aan voor complexere bestanden.

Je kunt ook dit interview  uit Moet je Horen beluisteren voor meer informatie.

Bron:Uit Moet je Horen, magazine voor blinden en slechtzienden, nr 6, 2019.
Abonnement of meer weten: klanten@passendlezen.nl www.passendlezen.nl